fbpx

Coaching

Mentaali­valmennuksella uutta suuntaa elämään

Jo yksikin life coach -valmennuskerta voi avata silmäsi aivan uudella tavalla! Usein pohdimme elämän kinkkisiä asioita joko oman päämme sisällä tai ystävien kanssa, mutta monesti vasta coachauksen ammattilaisen kanssa keskustelu auttaa pääsemään eteenpäin omissa pohdinnoissa. Ratkaisukeskeisestä valmennuksesta saat uudenlaista perspektiiviä omiin ajatus- ja toimintamalleihisi. Keskustelun lisäksi life coachin teettämät harjoitteet voimaannuttavat ja oivalluttavat Sinua syvimpienkin ajatusten ja tunteiden äärellä.

Ilmainen stressinhallinnan työkirja Sinulle

Vähemmän stressiä – enemmän elämää -työkirja auttaa sinua keventämään stressikuormaasi ja keskittymään olennaiseen. Miksi et antaisi enemmän aikaa ja tilaa elämälle?

Mitä on coaching?

Coaching on ratkaisukeskeinen, kognitiiviseen käyttäytymispsykologiaan perustuva mentaalivalmennuksen muoto, jossa valmentaja auttaa valmennettavaa saavuttamaan tavoitteensa. Sitä voidaan käyttää yksityiselämän alueilla (life coaching) tai työelämässä ja organisaatioissa (business coaching).

Coaching auttaa selkeyttämään ja kirkastamaan ajattelua ja tavoitteita, löytämään strategioita tavoitteiden saavuttamiseksi, sekä vahvistamaan voimavaroja siten, että tavoitteet saavutetaan.

Coaching on valmentamista, ei terapiamuoto, vaikka samankaltaisuutta näistä kahdesta löytyykin.

FullFocus Coaching - Coaching
FullFocus Coaching - Coaching

Ratkaisukeskeinen valmennus on polku tulevaisuuteen

Coaching, eli ratkaisukeskeinen valmennus pitää katseen aina tulevaisuudessa, koska tavoitteet ovat edessäpäin ja siten niiden saavuttaminenkin on kiinni eteenpäin menemisestä. Coaching ei anna valmiita ratkaisumalleja, ohjeita tai neuvoja, vaan auttaa valmennettavaa löytämään itse omien parhaiden ratkaisujensa äärelle.

Coachingissa ammattitaitoinen valmentaja on sekä psyykkinen valmentaja, henkinen valmentaja, elämäntaidon valmentaja että henkilökohtainen valmentaja – kokonaisvaltaisesti hyvinvointivalmentaja.

Kenelle coaching sopii?

Coaching sopii ihan jokaiselle, joka haluaa kehittää itseään ja elämäänsä, ottaa vastuuta elämänkulustaan, oppia tuntemaan itsensä paremmin ja päästä elämässään eteenpäin. Kaikki ihmiset eivät tarvitse valmennusta – toiset taas eivät tiedosta tai myönnä tarvitsevansa. Coaching pysäyttää ajattelemaan omaa elämää, ja se jos mikä on itsensä arvostamista ja varmasti ihan jokaiselle hyödyllistä aika-ajoin.

Valmennukseen tullessa Sinulla ei tarvitse olla valmiita ajatuksia tavoitteistasi tai siitä, mikä elämässäsi mahdollisesti kaipaisi muutosta. Sinulla ei tarvitse olla haasteita, ongelmia tai esteitä elämässäsi. Riittää, että olet kiinnostunut omasta elämästäsi ja ennen kaikkea itsestäsi ja haluat kulkea eteenpäin, nenä menosuunnassa. Oivallukset, joita coachingissa syntyy, saattavat muuttaa jo yhdellä kerralla elämän suuntaa paremmaksi. 

Coaching on lähtökohtaisesti yksilövalmennusta, mutta valmennukseen voi tulla myös pariskuntana ja valmennuksen voi toteuttaa myös ryhmille, kuten työyhteisölle.

FullFocus Coaching - Coaching
FullFocus Coaching - Coaching

Monipuoliset coaching-tekniikat kasvun tukena

Coachingissa käytetään useita eri tekniikoita, joista tärkein on dialogi eli valmennuskeskustelu. Sen välityksellä voi tutkiskella omia ajatuksiaan, uskomuksiaan ja pyrkimyksiään. Dialogin vahvuus on siinä, että se opettaa ajatteluun, eikä pelkkään ulkoapäin tulleen tiedon vastaanottamiseen. Ammattitaitoinen coach tekee valmennettavan omat ajatukset näkyväksi.

Coaching-prosessiin voi kuulua myös toiminnallisia menetelmiä, kuten roolinvaihtotehtäviä, visuaalisia ja kinesteettisiä harjoituksia, luovia harjoituksia, kuten kirjoitus- ja piirustustehtäviä, erilaisia kartoituksia ja analyysejä sekä narratiivisia menetelmiä. Prosessin tekniikat valikoituvat kunkin valmennettavan kohdalla yksilöllisesti sen mukaan, mitkä tekniikat tukevat kasvuprosessia parhaiten.

Henkilökohtainen life coaching

Kaipaatko elämääsi muutosta? Oletko itsesi kanssa hukassa? Onko ajanhallintasi pielessä? Haluatko vahvistaa itsetuntoasi? Ovatko ihmissuhteet solmussa? Haluatko eroon tunnesyöppöydestä?

Sinulla voi olla jokin este elämässäsi, josta haluaisit päästä yli. On hyvä muistaa, ettei läpi harmaan kiven tarvitse mennä, vaan sen voi myös kiertää. Harmaan kiven kiertämiseen voit tarvita apua – etenkin, jos olet yleensä tottunut puskemaan sen läpi.

Ehkä haluat selkiyttää elämäsi suuntaa ja päämääriä keskustelemalla ammattilaisen kanssa? Coachaus soveltuu loistavasti kaikkiin edellä mainittuihin pulmiin ja esteisiin.

Ota yhteyttä, niin tavataan!

FullFocus Coaching - Life coaching

Life coaching -hyvinvointitapaamisen hinta

70 € / h

Ilmainen alkukartoitus 15 min puhelimitse, ei sido mihinkään.

Mentaalivalmennuksen voi ottaa myös muiden valmennusten oheen. Toimin Hämeenlinnan alueella, mutta myös etätapaamiset onnistuvat mainiosti. Kaikki kuukausivalmennukset sisältävät jo itsessään mentaalivalmennusta, mutta varsinaiset coaching-tapaamiset ostetaan lisähinnalla.

Hinta valmennuksen yhteydessä 60 € / h