fbpx

Valmentaja

Saila Hilvola

Valmentaja tutuksi

Olen Saila, ja kuljen mukanasi elämäsi hyvinvointimatkalla. Koska valmennus on vuorovaikutussuhde, jossa henkilökemiat ovat isossa roolissa valmennussuhteen toimimisen kannalta, valmentajasta on varmasti mukava tietää etukäteen muutakin kuin vain tittelit ja saavutukset.

Löydät minut myös sosiaalisesta mediasta.

FullFocus Coaching - Saila Hilvola
FullFocus Coaching - Saila Hilvola

Ihminen ihmiselle​

Valmentajakin on vain ihminen, ja hyvä niin. Kuka ymmärtäisikään ihmistä paremmin kuin toinen ihminen. Vaikka valmentajan rooli ei ole olla ystävä, valmennustyylini on aina yhtä tasavertainen, kunnioittava ja luottamuksellinen kuin jos olisit paras ystäväni.

Olen sitten puhelimen päässä, sähköpostikeskustelussa, somessa tai ihan livenä, olen oma aito itseni, koska haluan Sinunkin uskaltavan olla sellainen. Kaikki me olemme ihmisiä, vahvuuksinemme ja heikkouksinemme.

Haluan omalla esimerkilläni rohkaista, motivoida ja innostaa Sinua pitämään itsestäsi huolta, vaikeinakin hetkinä. Oma elämäni on ihan tavallista ihmiselämää, jossa on hyviä ja huonoja päiviä. Miksi Sinultakaan vaatisin mitään sen kummempaa.

Valmennusta käsi kädessä

Kun valmennan, se ei koskaan ole yksisuuntaista yksinpuhelua, vaan vuorovaikutuksellista yhteistyötä valmennettavan kanssa. Jotta valmennukseni arvot – yksilöllisyys, elämänmakuisuus, kokonaisvaltaisuus ja läsnäolo – toteutuvat, minun on oltava aidosti kiinnostunut Sinun elämästäsi ja oltava Sinua varten. Se on minulle sydämenasia. Sinun hyvinvointisi on minulle sydämenasia.

Jokainen toki kaipaa eri tavoin vuorovaikutusta ja yhteydenpitoa, toinen enemmän ja toinen vähemmän, ja se onkin ihan sinusta itsestäsi kiinni, miten paljon haluat minun olevan läsnä ja kuinka lähellä haluat minun kulkevan. Tiedät kuitenkin, että olen matkassasi mukana, juuri sen verran kuin Sinä haluat. Valmennus on matka, jonka aikana olen mukanasi koko ajan.

FullFocus Coaching - Valmennus

Jatkuvaa tiedonnälkää

Olen valmistunut kasvatustieteen maisteriksi ja luokanopettajaksi vuonna 2010, sivuaineina liikunta, erityispedagogiikka ja matematiikka. Valmistumisen jälkeen teinkin opettajanvirkaa Hämeenlinnassa aina vuoteen 2019 asti.

Vuonna 2017 opiskelin päätyön ohessa personal traineriksi ja aloin tehdä sivutoimisesti töitä valmentajana. Lukuvuoden 2019–2020 olinkin jo virkavapaalla opetöistä siirtymässä kohti päätoimista yrittäjyyttä.

Liikunta-ala on ollut aina lähellä sydäntäni, ja jo ennen varsinaisia valmentajan töitä ohjasin ryhmäliikuntatunteja liikuntakeskuksessa ja kehitin omatoimisesti osaamistani liikunnan ja hyvinvoinnin saralla. Vuodet opettajana ovat äärettömän tärkeä osa ammattitaitoani kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentajana.

Vuosien varrella olen syventänyt osaamistani opiskelemalla Suomen Fitnessurheily ry:n 2-tason Fitnessvalmentajaksi sekä Voimavalmentajaksi Spartan Academyssä. Lisäksi olen laajentanut osaamistani käymällä kursseja mm. kahvakuulailuun, liikkuvuusharjoitteluun ja toiminnalliseen harjoitteluun liittyen. 

Ravitsemustieteen perusopinnot (26 op) opiskelin Itä-Suomen avoimessa yliopistossa 2020-2022.

Syksyllä 2021 valmistuin ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi eli life coachiksi Life Coach Academysta (20 op).

Minulle tärkeää on vahvistaa osaamistani jatkuvasti ja pitää tietotaitoani ajan tasalla. Tietoa on maailmassa yllin kyllin, mutta sitä pitää myös osata käyttää oikein. Kokemustietoa ei voi väheksyä, sillä ainakaan vielä ei ole keksitty yhtä ohjenuoraa, joka sopisi ihan jokaiselle. Kokemustiedon taustalla työtäni ohjaa vahvasti tutkittu tieto, kuten esimerkiksi näyttöön perustuvat lihaskuntoharjoittelun periaatteet ja ravitsemustiede.

 

  • kasvatustieteen maisteri 2010
  • hyvinvointivalmentaja / yksityisyrittäjä 11/2017-
  • personal trainer 2017
  • voimavalmentaja 2018
  • 2-tason fitnessvalmentaja 2020
  • ratkaisukeskeinen valmentaja, life coach 2021
  • ravitsemustieteen perusopinnot 26 op 2020-2022
  • 2019- FITFARMilla valmentajana ja ketogeenisen ruokavaliovalmennuksen asiantuntijana
  • ryhmäliikunnanohjaaja 2010-2016
  • luokanopettaja v. 2011-2019

”Älä tee niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon” ei sovi minun tyyliini valmentaa. Haluan olla ihminen ihmiselle, ja toimia esimerkkinä, eikä silloin voi toimia toisin kuin mitä opettaa. Kaikessa inhimillisyydessäni ja helposti lähestyttävyydessäni haluan myös kertoa Sinulle, että on ihan ok poiketa välillä siltä kultaiselta keskitieltä. On ihan ok epäonnistuakin. Se on elämää se.

”Onnistuja on se, joka nousee aina yhden kerran enemmän kuin on kaatunut” on oma mottoni, josta toivon sinunkin löytävän ohjenuoran elämääsi.

Intohimona itsensä kehittäminen ja elämästä nauttiminen

Rakastan sitä, että saan haastaa itseäni ja mennä epämukavuusalueelleni. Tunnistan oman osaamiseni ja rajani, ja haluan kehittää niitä aina lisää. Rohkea saa olla, muttei hullunrohkea. Asiat, joissa haastan itseäni eivät siis välttämättä jonkun mielestä ole lainkaan ihmeellisiä tai vaikeita, mutta ei sillä ole väliä, mitä ne muille ovat. Minulle ne ovat aina jotain sellaista, mitä en ole aiemmin tehnyt tai jossa en ole vielä kovin hyvä. Ne ovat myös asioita, joista nautin, sillä kuka nyt tekisi jotain sellaista, mistä ei itse pidä, jos kyse on itsensä haastamisesta tai kehittämisestä.

Haluan koko ajan oppia uutta, myös itsestäni. Vain sitä kautta voin olla parempi valmentajakin. Erityisesti pidän mentaalipuolen kehittämisestä, ja siihen pureudun valmennuksissakin hyvin paljon, koska korvien välillä on suurempi merkitys toimintaamme ja sen muuttamiseen kuin uskotkaan.

Haluan elää joka päivä täysillä. Se ei tarkoita, että joka päivä tekisin jotain ihmeellistä ja wow-efektillä ilotulitettua, mutta joka päivä herään uuteen aamuun sillä ajatuksella, että tästä tulee ihan huikea päivä. Välillä tulee, välillä ei, mutta joka päivä olen antanut sille mahdollisuuden.

Elämä harvoin on ilotulitusta, ja miten mahtavaa onkaan sitten, kun se jonain päivänä sitä onkin! Pääosa arjesta on ihan tavallista elämää, mutta juuri se tekee elämästä nautinnon arvoisen. Pienissä asioissa on hyvän mielen salaisuus. Tämän kun oivaltaa, voi joka päivän elää täysillä ja elämästä nauttien.

FullFocus Coaching - Itsensä kehittäminen
FullFocus Coaching - Valmennus
FullFocus Coaching - Juoksija
FullFocus Coaching - Kuntosali

Ikiliikkuja

Rakastan liikkumista, monipuolista liikkumista!

Liikunnan saralla olen kasvanut ensin joukkuepelaajana lentopallon parissa aina reilu 20-vuotiaaksi asti. Tämän jälkeen innostus vei yhä enenevässä määrin kuntosalille ja ryhmäliikunnan pariin. Kestävyyslajeista juoksu, hiihto ja pyöräily ovat aina olleet tärkeitä vapaa-ajan lajejani ja ovat niitä edelleenkin. Monen yhteensattuman kautta ajauduin fitnessiin, ja kisasinkin vuosina 2018 ja 2019 body fitnessin SM-kilpailuissa sijoittuen sijoille 11. ja 10.

Liikunta on ollut lapsuudesta asti osa elämääni ja se on edelleen iso osa arkeani. Tällä hetkellä olen liikunnan suhteen kaikkiruokainen, enkä varsinaisesti kilpaile missään lajissa. En identifioi itseäni mihinkään tiettyyn lajiin tai genreen, vaan pidän siitä, että voin liikkua monipuolisesti ja että se on kivaa. Tätä sanomaa haluan jakaa muillekin.

Erämaiden kulkija

Yksi itselle hyvin tärkeä asia on luonto, ja pidän retkeilystä. Ainakin kerran vuodessa on pakko päästä rauhoittumaan ja lataamaan akkuja Lapin erämaiden syleilyyn. Vaeltaminen kaikessa hiljaisuudessa keskellä luonnon ei-mitään on parasta terapiaa omalle mielelle ja kehollekin, vaikka rinkka välillä painaakin.

On tärkeää löytää itsestään kaikki puolet, jotka ovat itselle merkityksellisiä ja toteuttaa niitä. Ekstroverttinä ilopillerinä on ihan kiva välillä vetäytyä kuoreensa ja painua erämaahan pois kaikesta arjen vilinästä.

Luonnolla on voimaannuttava vaikutus ihmiseen, ja tätä puolta hyödynnän yhdessä valmentaja Anu Harjun kanssa mentaalipuolen ryhmävalmennuksissa aputoiminimellä Elämänkulkijat.

Tutustu elämänkulkijat.fi

FullFocus Coaching - Kuntosali